Jégkorong: nyert Debrecenben a Csíkszereda, már 3-0-ás hátrányban a DEAC

Sport

Az alapszakaszgyőztes Csíkszereda 4-1-re nyert a Magyar Kupa-címvédő DEAC otthonában a jégkorong Erste Liga elődöntőjében a párharc keddi, harmadik mérkőzésén, így összesítésben már 3-0-ra vezet az egyik csapat negyedik győzelméig tartó ütközetben.

A címvédő Csíkszereda házigazdaként pénteken 7-4-re, szombaton pedig 1-0-ra nyert, így kényelmes előnyből várhatta az első debreceni felvonást.

Ezúttal a házigazda szerezte meg a vezetést Bartók András révén, Sofron István emberelőnyből még a nyitó játékrészben egyenlített. Sőt, a címvédő erdélyi gárda a második húsz perc elején fordítani tudott Salló Alpár találatával, Rokaly Szilárd góljával pedig a mérkőzés derekára 3-1-es vendégelőny állt az eredményjelzőn. Noha felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a szünetig nem esett újabb találat, a korábbiaknál némileg keményebb játékot hozó harmadik harmadban pedig a hajdúságiak nem tudtak elég magas fordulatszámra kapcsolni a különbség faragásához. Sőt, az utolsó percben David Stach üres kapus góljával a Csíkszereda állította be a végeredményt.
A két csapat szerdán ugyancsak Debrecenben csap össze.

A másik ágon az FTC-Telekom 4-1-es összesítéssel búcsúztatta a Gyergyót, miután a székely csapat betegség miatt az utolsó két összecsapásra nem tudott kiállni. Amennyiben a Debrecen nem jut döntőbe, úgy a Ferencváros megvédi magyar bajnoki címét.

Eredmény, elődöntő, 3. mérkőzés:
DEAC – SC Csíkszereda (romániai) 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-0 a Csíkszereda javára.