Nincs hétvége Interfencing érem nélkül. Sápi Vince 6. lett a kard ob-n

Sport

Újabb bajnoki döntős helyezéssel gazdagította a debreceni vívósport éremkollekcióját az Interfencing Debrecen SC sportolója, Sápi Vince. A serdülő országos kardbajnokságon végzett a 6. helyen a debreceni tehetség.

A vívószezon újraindulását követően remek formát mutatnak az Interfencing Debrecen SC vívói. A tavalyi évből áthozott utolsó országos bajnokságon sem vallottak szégyent az egyesület sportolói. Sápi Vince az U15-ös, serdülő korosztályban villantotta meg kardját. Tökéletes csoportkört követően döntőbe jutott, ahol a hatodik helyen végzett.  Az egyesület párbajtőrvívói a kadet és junior magyar kupában indultak, de nekik most nem sikerült kiugró eredményt elérni.

Sápi teljesítményének értékét növeli, hogy a felkészülését az országos bajnokságra jelentősen befolyásolta a COVID-19 vírus. „Az egyik osztálytársam pozitív teszteredményt produkált, ezért a teljes osztály karanténba vonult. Két hetet kikellet hagynom, és pont a verseny előtt. Szerencsére nekem nem voltak tüneteim, így legalább a kondíciómat szinten tudtam tartani otthon.” – értékelte teljesítményét az ifjú vívó.

Dávid László vívóedző nagyon elégedett volt tanítványával: „Tanítványom kihozta a maximumot magából. A pandémiás helyzetben, olyan szituációkba kerülünk, amelyek korábban nem fordultak elő. Aki ezekhez a helyzetekhez jól tud alkalmazkodni, továbbra is sikeres lehet. Ezt jól mutatja Vince példája is.” A szakember beszámolt a közeljövőről is: „Most hétvégén is válogató verseny lenne, de még mindig nincs versenykiírás, így azt se tudjuk, hogy kell-e utaznunk vagy sem. Rendkívüli alkalmazkodó- és szervezőkészséget kíván edzőinktől és sportolóinktól a kialakult helyzet. Az, hogy minden héten érmekkel térnek haza vívóink a versenyekről, jól mutatja, hogy ezt a feladatot is meg tudjuk oldani.”