Súlyos vereséget szenvedtek hazai pályán a debreceni kézisek

Sport

A Debrecen házigazdaként 26-19-re kikapott a német Thüringer HC csapatától a női kézilabda EHF Kupa csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton.

Eredmény, női EHF Kupa, csoportkör, 3. forduló, A csoport:
DVSC Schaeffler-Thüringer HC (német) 19-26 (7-12)

A német csapat mindössze 12 játékossal érkezett Debrecenbe, de játékán nem látszott, hogy bárki is hiányozna a soraiból. A DVSC a 12. percig jól védekezett és 4-3-ra vezetett, utána azonban a vendégek egy 9-2-es sorozattal elhúztak, és a szünetben öt góllal jobban álltak.

A Bajnokok Ligájában edződött Thüringer összeszokott csapat benyomását keltette, hatékonyabban védekezett és pontosabban támadott a sokat hibázó házigazdánál. A fásultnak tűnő debreceniek a labdaeladásokkal a saját dolgukat nehezítették meg, a cserék sem segítettek, ráadásul az irányító Vámos Petra és a montenegrói átlövő, Jelena Despotovic hiányzott a keretből.

Az első félidőben technikai probléma miatt néhány percig állt a játék, ugyanis a csarnokban egyre sötétebb lett, de mivel a meghibásodás elsősorban a lelátók fölötti világítótesteket érintette, rövid megbeszélés után folytatódhatott a meccs.

Sokáig a második felvonásban sem változott a játék képe, a németek jelentős előnyük tudatában türelmesen, taktikusan kézilabdáztak, és tovább növelték a különbséget, a meccs háromnegyedénél már 21-12-re vezettek. A folytatásban némileg sikerült csökkentenie a hátrányát a házigazdának, de a váratlanul súlyos vereséget nem kerülhette el.

A Debrecen legeredményesebb játékosa Bulath Anita volt négy góllal. A túloldalon Beate Scheffknecht nyolcszor volt eredményes.

A két győzelemmel és egy vereséggel álló DVSC jövő vasárnap a Thüringer HC otthonában folytatja szereplését a csoportkörben.

A csoport állása: 1. Thüringer HC 6 pont, 2. Debrecen 4, 3. Kastamonu Belediyesi GSK (török) 2, 4. DHK Baník Most (cseh) 0

később:
B csoport: Siófok KC-Podravka Koprivnica (horvát) 17.00
C csoport: Érd HC-MKS Lublin (lengyel) 19.00