Cell-Cup kézilabda kupa: több mint 13.000 gól született

Sport

Véget ért az egy hetes, XXIII. Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivál. A 17 országból érkező több mint 100 csapat idén is rengeteg mérkőzést játszott le, és több mint 13.000 gólt dobott be az 5 játéknap alatt.
Az idei Cell-Cup immáron a XXIII. volt a kézilabda kupa történetében. Az elmúlt évekhez hasonlóan a torna központját Veszprém adta, de a környező települések – így Balatonfüred, Várpalota, Alsóörs és Nemesvámos – is helyszínei voltak az eseménynek.

Ebben az évben is nagy volt az érdeklődés a torna iránt, 17 ország több mint 100 csapata mérkőzött meg egymással. Regionális és nemzeti válogatott csapatok mellett neves hazai klubok is megmérettették magukat. Így léptek pályára egyebek mellett a Telekom Veszprém, a Pick Szeged, a győri Audi ETO vagy a kuwaiti, taiwani, izraeli, lengyel, német, norvég, svéd, román stb csapatok növendékei is.

A hétfőn kezdődött rendezvény első napi mérkőzései és a Veszprém Arénában tartott nagyszabású megnyitója után egészen a péntek estig, ugyan itt megrendezett döntőkig és zárógáláig nagyon sok izgalmat tartogatott. A regisztrált résztvevőket esti szórakoztató programok – így például diszkó, hajókázás, állófogadás, szépségverseny – szórakoztatta, de a nyitó és zárógála is sokak számára felejthetetlennek bizonyult, legyen szó játékosról vagy más érdeklődőről – hiszen a nagyobb rendezvények az érdeklődők előtt is nyitva álltak.

A számok kedvelőinek pedig álljon itt a torna 5 napjának eredménye:
5 játéknap, 5 település, 8 helyszín, 17 ország, 101 csapat, 341 mérkőzés, több mint 13.000 belőtt gól. 8 korosztály (4-4 férfi/fiú és női/lány). A női kategóriák 43%-a volt magyar csapat, akik a dobogós helyek 58%-át vitték el: 2 első, 3 második és szintén 2 harmadik helyezéssel büszkélkedhetnek. A férfi/fiú kategóriában játszó magyar csapatok (38%) 2 első, 2 második és 3 harmadik hellyel dobogós helyezések szintén 58%-át hozták el.

A résztvevő jákékosok, edzők visszajelzése alapján az idei kézilabda torna is nagyon színvonalasra és hasznosra sikerült, legyen szó helyezés eléréséről, tanulásról vagy felkészülésről. Már most többen is jelezték jövő évi részvételi szándékukat, így szinte biztosak lehetünk abban, hogy jövőre is rangos tornára és izgalmas mérkőzésekre számíthatunk.