2000 gyerek rúgta a bőrt a 29. Karnevál Kupán

Sport

Idén 29. alkalommal rendezték meg a Karnevál Kupa nemzetközi gyermek labdarúgó tornát, Debrecen Város Nagydíját. 2019. augusztus 9-11-én, több pályán folytak a mérkőzések, az Oláh Gábor utcai sportközpontban, a DEAC pályán, és a Baross Gábor Középiskolában. 10 fiú és 1 lány kategóriában, 100 csapat, 2000 résztvevővel érkezett Debrecenbe hazánkból és külföldről, Ukrajnából, Romániából, Litvániából, és a legmesszebbről, Jamaicából, hogy felkészülhessenek a következő szezonra.

A legidősebbeknél, a 2003-as korosztályban a Szekszárd, Grund 1986 FC és a Mogyoród FC lettek a dobogósok.
2005-ben a Metaliszt Kharkiv Ukrajnából lett az első és az Arszenal Kiev szintén Ukrajnából lett a második, a bronzérmet a Balmaz OFS vihette haza.

2006-os kategóriában az ukrán Pokrova Lviv és a Zmina Belaja Cerkov léphetett a dobogó első és második fokára, harmadik lett Romániából a Brosovszky Arad.

A 2007-eseknél a Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémia lett az aranyérmes, a Csepel Hungary Club 94 SE a második és a jamaicai Harbour View Club lett a harmadik helyezett.

A 2008-as kategóriában a Mészöly FS lett a győztes, dobogóra álhatott még a Grosics Akadémia és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK. Szintén az ukrán Pokrova Lviv vihette haza a kupát a 2009-eseknél, második lett a DLA, és harmadik a Harbour View Club csapata lett Jamaicából.

2010-ben első lett az UTE, OFS piros a második és az MTK Budapest lett a bronzérmes. 2011-ben a DHSE OFS fehér, az MTK Budapest, és az UTE, 2012-ben az ukrán Chempion Ungvar, a Gödi SE, Zinedin Ungvar lett a dobogós.
A torna legnépszerűbb mérkőzéseit a 2013-as korosztályban a Szanda Focisuli SE, az Arany Sárkány Focisuli Nyírbátor SE, és az Olasz Focisuli csapatai játszották.

A lányoknál, rendkívül magas színvonalú mérkőzések után, hármas körbeverés volt, végül első lett az MLE Sportolda, második a DHSE OFS, harmadik az Újfehértói SK, és végül a Nyíregyházi Spartacus.

Minden résztvevő emlékéremmel, illetve oklevéllel gazdagodott. A nagy kánikula ellenére kiváló hangulat volt minden pályán.