Argentin óriást igazolt a DEAC kosárlabdacsapata

Sport

Daniel Amigo személyében megtalálta első idegenlégiósát a DEAC kosárlabdacsapata. A 22 éves, 208 centiméteres játékos amerikai-argentin kettős állampolgár, és 4-es és 5-ös poszton bevethető. Idén végzett a Denveri Egyetemen, utolsó évében 15.3 pontot és 6.6 lepattanót átlagolt valamivel több, mint 25 perc játékidő alatt.

Teljesítményével felhívta az argentin szövetségi kapitány figyelmét is, aki 2017 nyarán behívta az a válogatott bő keretébe. Amigo profi karrierjét a DEAC-ban kezdi meg, várhatóan már a felkészülés kezdetén csatlakozik a társakhoz.

Daniel fiatal kora ellenére rendkívül képzett játékos, rengeteg potenciált látunk benne. Motivált, agilis játékos, aki elsősorban center, de négyes poszton is bevethető. Alaposan utánanéztünk, nagyon tetszett a játéka, nem véletlenül ő az első idegenlégiósunk, ugyanakkor sokat is várunk tőle. A menedzsment gőzerővel dolgozik, több játékossal is nagyon közel állunk a megállapodáshoz, de nem sietünk el semmit

–mondta az első igazolásról Berényi Sándor vezetőedző.

A DEAC keretében élő szerződéssel rendelkezik Bognár Kristóf, Velkey János, Kósa Tamás, Kozák Márton, Godwin Omenaka és Opre Roland is, míg Farkas Attila Sopronba igazolása már hivatalos.

deac.hu