Elindul a debreceni vízilabdások idei szezonja

Sport

A fővárosi BVSC-uszodában pénteken előbb a házigazda zuglóiak, aztán az FTC, szombaton a Szentes lesz az ellenfél.

Hétvégén megkezdi a 2016/2017-es szereplését a Debrecen vízilabdacsapata. A csapat, és új szakvezetőik, Komlósi Péter és Kis István hivatalos tétmérkőzésen a pénteken és szombaton a Szőnyi úton a BENU férfi Magyar Kupában mutatkoznak be.

A Magyar Vízilabda Szövetség székházában megtartott, augusztusi sorsoláson négy csoportbeosztás készült. Az A jelű csoport tagjai Miskolcon feszülnek egymásnak (MVLC, Vasas, ZF-Eger, Kaposvár, UVSE II.), a B csoport csapatai Nagykanizsán mérkőznek (UVSE, Honvéd, Szolnok, Nagykanizsa, Tatabánya), a C jelű kvartett Pécsett küzd a továbbjutásért (PVSK, Szeged, OSC, KSI SE), a D csoport küzdelmeit pedig a fővárosban, a Szőnyi úton, a BVSC uszodában rendezik. A Debrecen csoportellenfelei a BVSC-Zugló, a Fradi, valamint a Szentes lesznek. A hajdúságiakra pénteken kettő, szombaton pedig egy megmérettetés vár.

A piros-fehérek az elmúlt hétvégén, a hazai rendezésű V. Debreceni Felkészülési Tornával (HBZ Kupa) hangoltak a rajtra. 

A Magyar Kupában a BVSC, Ferencváros, Szentes trió vár rájuk, a kvartettből az első két csapat jut tovább. A legfőbb rivális a házigazda BVSC lesz. Gyakorlatilag már azon az összecsapáson eldőlhet a továbbjutás sorsa.

– Úgy gondolom, hogy a Szentest mindenféleképpen le kell győznünk, a Fradi elleni találkozó pedig már egy edzőmeccs jelleget is ölthet, hiszen a kupasorozat mellett gőzerővel készülünk a jövő keddi, bajnoki rajtunkra – vélekedett a DVSE új vezetőedzője.

Pénteken:
11 óra: FTC PQS Waterpolo – Szentes
12.30: Debrecen – BVSC-Zugló
19 óra: Debrecen – FTC
20.30: Szentes – BVSC
Szombaton
10.30 Szentes – Debrecen
12 óra: FTC – BVSC