Hatot rúgott a DASE

Sport

Mindössze négy percet kellett várni az első gólra, a csapatkapitány Takács Tamás pedig mesterhármast szerzett a Tiszacsege ellen.

A megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjának 20. fordulójában vasárnap látogatott a középmezőnyben tanyázó Tiszacsegei VSE Pöszmet Tibor listavezető alakulatához. A DASE labdarúgói 6-0-s győzelmet arattak a DEAC füves pályáján.

Ikszelt a DEAC férfi csapata a labdarúgó megye I-es bajnokságban szombaton. Sáfár László legénysége 0-0-s döntetlent játszott hazai pályán, a Sárrétudvari KSE ellen.

A DEAC II focistái Hajdúszováton léptek pályára szombaton a megye II-es bajnokság déli csoportjában. Sáfár László csapata 3-4 arányú győzelmet aratott vendéglátói felett.

A DEAC női NB1-es futsal csapata felkészülési mérkőzést játszott vasárnap: a nagy pályás NB II-es bajnokságba kapcsolódtak be. Nagy bravúr küszöbén álltak a debreceni egyetemisták, hiszen a kupadöntős, bajnoki aranyéremre is esélyes Honvéd otthonában 72 percig vezettek, majd a hazaiak egyenlítése után a 94. percig döntetlenre álltak, de ekkor ismét gólt ért a hazaiak támadása, így vereséget szenvedtek a lányok.

Sólyom Attila vezetőedző: jól játszottunk a sokkal esélyesebb Honvéd ellen. Ez a csapat két NB I-es alakulatot vert ki a kupában, az NB II-ben pedig kupadöntőt játszik az FTC ellen. Nagyon sokáig vezettünk, ám a mérkőzés hajrájában kiegyenlített a Honvéd, aztán szerencsétlen körülmények között a 94. percben meglőtte ellenfelünk a győzelmet jelentő gólt. A hajrában Horváth Reni lövése a kapufán csattant, ami ha egy picit lejjebb megy, akkor a győzelmet is megszerezhettük volna. A vereség ellenére a lányok minden dicséretet megérdemelnek.

A DEAC Kamilla Gyógyfürdő férfi kosárlabda csapata Tiszaújvárosban zárta a bajnokság alapszakaszát. Nagy Ágoston tanítványai 93:81 arányban nyertek a Tiszaújvárosi Termálfürdő-Phoenix KK ellen.