Bravúros hétvége a DEAC-nál

Sport

A Debreceni Egyetem mindhárom futballcsapata és az első osztályba kerülésért küzdő férfi kosárlabdázói is jeleskedtek a hétvégi fordulókon.

Hazai pályán aratott nagyarányú győzelmet szombat este a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a Budafok együttese ellen, a debreceni kosarasok 90-62-re verték a fővárosiakat. Ezzel a győzelemmel jelenleg a tabella második helyén áll a Debreceni Egyetem NB1/B-s férfi kosárlabdacsapata.

– Ahogy sikerült csökkenteni az eladott labdáink számát, az eredmény is folyamatosan növekedett. A mérkőzés célja a győzelmen kívül az volt, hogy a múlt heti lassú és statikus játékunkon változtassunk, s növeljük a sebességet. Ez időnkét sikerült is, és ezzel már nem tudott mit kezdeni ellenfelünk – értékelte a mérkőzést Nagy Ágoston, a DEAC Kamilla Gyógyfürdő edzője.

A DEAC megye I-es labdarúgócsapata idegenben aratott bravúros győzelmet a hétvégén a remek formában lévő Hajdúnánás felett. A DEAC első gólját Kincses Dániel szerezte bűntetőből a 14. percben, miután a hazaiak kapusát szabálytalanság miatt kiállították. A következő találat a nánásiak nevéhez volt köthető, de három perccel a félidő vége előtt Boros Máté berúgta a Debrecen második, egyben győztes gólját. A DEAC ezzel elmozdult a veszélyzónából, s feljött a táblázat tizenkettedik helyére.

– Első sorban rögzített helyzetekből voltak veszélyesek, de szerencsére jól hatástalanítottuk ezeket a szituációkat. Ahhoz képest, hogy ellenfelünk egy esetleges győzelemmel az első helyre is ugorhatott volna a táblázaton, megérdemelten győztünk én úgy érzem – nyilatkozott a mérkőzés után Sáfár László edző.

A DASE alakulata gólokban gazdag meccsen nyert vasárnap városi rangadót. Pöszmet Tibor együttese a megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjának 12. fordulójában a DSC gárdáját fogadta és 6-2-es magabiztos győzelmet arattak. Ezzel tovább növelte előnyét a tabella élén.

– Álmosan kezdtük a mérkőzést, de végül már az első félidőben sikerült magabiztos vezetést szereznünk. A második félidő elején ezt tudtuk volna növelni is, ám végül kihagytuk a lehetőséget. Mindezek ellenére azt gondolom, hogy magabiztos győzelmünk, a három meg nem adott gól, s a kihagyott tizenegyes ellenére is reális – összegezte az eredményt Pöszmet Tibor edző.

A DEAC II. Bárándról hozta el a három pontot: a debreceniek 2-4-re verték a házigazdát, ezzel feljött a megye II. déli csoportjának 3. helyére.

– Egy nagyon jó Báránd ellen játszottunk, akik úgy gondolom, hogy megye I-ben is megállnák a helyüket. Örömteli volt látni, hogy úgy nyitottuk a mérkőzést, hogy három szép helyzetet dolgoztunk ki, melyek mindegyikét értékesíteni is tudtuk. Ez után kissé nehézzé tettük magunknak a meccset, első sorban a kiállítással, hiszen egy órán keresztül futballoztunk emberhátrányban. Összességében egyébként egy szórakoztató, feszültségtől nem mentes meccset vívtunk, melyből ezúttal mi jöttünk ki jobban – mondta Katona László edző.

A DEAC férfi kézilabdázóinak nem sikerült szombaton a bravúr a Berettyó MSE ellen. Az idegenben játszott szoros mérkőzésen 22-21-re maradtak alul a debreceniek, ezzel a tabella hetedik helyére csúsztak vissza az NBII Észak-keleti csoportjában.

– Jól küzdött a csapat, de a döntő pillanatokban ziccereket hibáztunk, így nem sikerült pontot szerezni – tájékoztatott Medgyessy Sándor edző.

A sportbarátok hétfőn sem maradnak mérkőzés nélkül, hiszen 18 órától szurkolhatnak a Kecskeméti János Sportcsarnokban a DEAC férfi futsalosainak, akik a REAC Sportiskola SE-t fogadják. Pénteken 18 órától pedig a DEAC röplabdázói lépnek pályára a Dunaferr SE ellen a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

unideb.hu