Veres Barna és Bakk Imre

Elkóborolt egy óvodás kisfiú Debrecenben, a rendőrök találták meg

Rendőrség

Rendőrök találtak rá egy otthonról elkószált hároméves kisfiúra március 15-én reggel Debrecenben.

Imike egy óvatlan pillanatban kisurrant a házukból, és felfedezőútra indult. Szerencséjére két zsaru éppen a környéken járőrözött, így a kalandnak hamar vége szakadt.

Debrecen kertvárosában, a hétvégi házas övezetben járőröztünk Bakk Imre főtörzszászlóssal, amikor észrevettünk egy kisfiút. Nem lehetett több három-négy évesnél. A kerítés mellett guggolt, és a résen keresztül nyúlkált be egy kutyához

– mesélte Veres Barna főtörzszászlós, a Debreceni Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka. Mivel senkit sem láttak a közelben, ezért megálltak az autóval és odamentek hozzá. Bakk Imre leguggolt hozzá és megszólította:

Szia, te mit csinálsz itt? Meg tudod mondani a nevedet?

A kisfiú cseppet sem rémült meg, talpraesetten rávágta:

Imike vagyok!

Szervusz, képzeld, én is Imre vagyok!

– felelte Bakk Imre, majd az ölébe vette a fiút és beültették a szolgálati autóba, előre, a fejére még egy tányérsapkát is kapott. Alig telt el néhány perc, amikor a tevékenységirányító központ munkatársa hívta a rendőröket, hogy eltűnt egy hároméves kisfiú, a Monostorpályi út külső, erdős részéről. Veres Barna és Bakk Imre boldogan jelentették, hogy nem kell már keresni, mert a kisfiú velük van.

Kiderült, hogy az otthonuktól csupán néhány méterre van egy erdő, és amikor az édesanya észrevette, hogy eltűnt a kicsi, először ott próbálta keresni, majd amikor nem találta, azonnal értesítette a hatóságot. Ilyen esetben azonnal egy keresőcsapatot állítanak össze, azonban szerencsére arra már nem volt szükség.

Közben egy férfi épp a járőrök mellett ment volna el, és felismerte a gyereket. Megkérték, hogy hívja fel a kisfiú anyukáját, aki néhány perc múlva meg is érkezett, és megkönnyebbülten vette magához a kis szökevényt – osztotta meg a történetet a police.hu.

Fotó: Szabó Gabriella

Nyíradonytól az M35-ös autópályáig menekült a rendőrök elől egy embercsempész