A hajdúszoboszlói rendőrök elfogták azt a fiatalt, aki kifosztott egy 66 éves férfit az otthonában

Rendőrség

Egy hajdúszoboszlói férfi tett bejelentést a rendőrségre 2023. március 8-án 21 óra körül arról, hogy valaki ellopta a pénztárcáját az otthonából. Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek, majd részletes adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek. Munkájuk hamar meghozta az eredményt, a látókörükbe került egy helyi férfi, akit a gyanú szerint kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. Egy órán belül kattant a bilincs a csuklóján.

A nyomozás adatai szerint a sértett épp tévét nézett, amikor a gyanúsított besurrant a házába és észrevétlenül ellopta a pénztárcáját a benne lévő készpénzzel, valamint személyes iratokkal.

A bűnügyesek gyanúsítottként hallgatták ki a 22 éves férfit, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes járásbíróság elrendelt. Nem volt ismeretlen a nyomozók előtt a fiatal, több Hajdúszoboszlón elkövetett lopás is a nevéhez köthető.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.