Bíróság, kalapács

Haragudott volt élettársára, valótlan bejelentést tett a rendőrségen a hajdúszoboszlói férfi

Rendőrség

A Debreceni Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki betelefonált a rendőrségre és azt állította, hogy volt élettársa be van drogozva, ezért nem képes ellátni a közös kiskorú gyereküket.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett nő élettársak voltak, azonban kapcsolatuk megszakadt, a bűncselekmény elkövetésének időpontjában 9 hónapos közös gyermekük gondozását a sértett látta el hajdúszoboszlói házukban.

A külön élő vádlott 2022. augusztus 3-án 23 óra körül telefonon bejelentést tett a rendőrségre, hogy az egyik szomszédja  arról értesítette, hogy volt élettársa a lakóhelyén iszik, drogozik, kiabál, a kiskorú gyermekük pedig sír a lakásban.

A bejelentést követően a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság járőrei megjelentek a sértett házánál, ahová őket az asszony beengedte. Az adatgyűjtés során a rendőrök megállapították, hogy a gyermek a szobájában alszik, míg a sértett két rokona társaságában tartózkodott a házban és a vádlott állításával szemben teljes mértékben képes volt a kiskorú gondozására.

A rendőrök ezért a vádlott ellen büntetőeljárást indítottak, a férfi beismerte, hogy valótlanságot állított, és elmondta, hogy a bejelentést megelőzően, a sértettel történt telefonos beszélgetés során összevesztek, ezért haragudott rá.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.