Elvakította a nap a sofőrt, emiatt nem látta és elütötte a gyalogost Hajdúszoboszlón

Rendőrség

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki elsőbbségadási kötelezettségét megsértve elütötte a gyalogosan haladó sértettet.

A vádirat szerint a vádlott 2022. június 7-én, 8 óra 25 perckor Hajdúszoboszlón közlekedett személygépkocsival. A fenti helyen és időben derült, száraz, napos idő volt, a nő gyér forgalomban haladt egy útkereszteződés felé. Az útkereszteződéshez érve megállási kötelezettségének eleget tett, majd úgy kezdett balra kanyarodni, hogy szemébe sütött a nap, emiatti figyelmetlensége folytán nem észlelte a kereszteződésbe érkező és előtte gyalogosan, a kerékpárját tolva az úttesten áthaladó idős sértettet, akit járműve jobb oldali első részével elütött.

A sértett az ütközés következtében elesett és 8 napon túl gyógyuló sípcsonttörést szenvedett.

A vádlott KRESZ szabályszegő magatartásának eredményeként jött létre a baleset és következett be az idős asszony sérülése.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon.

A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában indítványt tette arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.