Nem jogerősen börtönbüntetésre ítélték azt a vádlottat, aki a nyílt utcán megtámadott egy nőt Debrecenben

Rendőrség

Nem jogerősen két év két hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Járásbíróság csütörtökön azt a 33 éves férfit, aki meg akart erőszakolni egy nőt Debrecenben – tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Dobó Dénes közleménye szerint a vádlott tettét elismerte, együttműködő volt és megbánó magatartást tanúsított. A tényállás szerint a férfi július 30-án éjszaka ittas állapotban Debrecenben, az Erzsébet utcai buszmegállóban figyelt fel a sértettre, aki telefonnal a kezében sétált a nagyállomás felé. A vádlott elhatározta, hogy erőszakosan közösülni fog a nővel.

A férfi követte a sértettet, majd hátulról átkarolta és lefogta. A támadó ráfogott a telefonáló sértett mobilkészülékére is, hogy a telefonbeszélgetést megszakítsa. Ezután a vádlott a nő nyakát megfogta, fizikai erőfölényét kihasználva felemelte a megrémült sértettet, aki sikítani kezdett.

A férfi a nőt az Erzsébet utca melletti bérházak irányába akarta vonszolni azzal a szándékkal, hogy közösüljön vele. Mivel a nő a kiabálást nem hagyta abba, a férfi megijedt, a sértettet elengedte, majd elmenekült. Az eset nyilvánosságra került egy internetes közösségi oldalon, ami a rendőrség tudomására jutott, és azonnal nyomozást rendeltek el. A bűncselekmény elkövetőjét a nyomozók azonosították, majd augusztus 16-án Kecskemét közelében elfogták.

Az ítélt nem jogerős, az ügyész három munkanap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik – jelezte Dobó Dénes.