Hat embert ültettek le az út mellé a hajdú-bihari rendőrök

Rendőrség

A 42-es számú főúton, Berettyóújfalu térségében fogtak el a rendőrök egy román sofőrt, aki hat illegális migránst akart Ausztriába szállítani.

A rendőrök 2021. október 10-én 5 órakor a 42-es számú főúton, Berettyóújfalu térségében ellenőriztek egy román rendszámú gépkocsit, amit egy 51 éves román férfi vezetett.

Az autóban a sofőrön kívül további hat, 4 magát tibetinek valló férfi és 2 magát indiai állampolgárnak valló nő utazott. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök meghallgatásuk céljából előállították őket a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre.

A járművezetőt elfogták, előállították a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre, vele szemben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítottak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.