Emberölés miatt körözött két német férfit fogtak el Magyarországon

Rendőrség

A két német állampolgárnál iratok nem voltak, azonban egyikük ruházatában kábítószergyanús anyagmaradványt találtak a Készenléti Rendőrség járőrei.

A Készenléti Rendőrség vonatkísérő járőrei intézkedtek 2021. május 19-én a délutáni órákban a Budapest-Bécs között közlekedő személyvonaton két férfival szemben, akik semmilyen irattal nem rendelkeztek. A járőrök értesítették a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját, majd Győrben leszállították a két személyt a vonatról, átvizsgálták a ruházatukat, amelynek során egyiküknél kábítószergyanús anyagot találtak. Ezt követően mindkettőjüket átadták a helyi rendőrkapitányság munkatársainak a személyazonosságuk megállapítása érdekében.

A rendőrök előállították a két utast a Győri Rendőrkapitányságra, ahol velük szemben drogtesztet alkalmaztak, ami mindegyiküknél pozitív eredményt mutatott, ezért őket kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A büntetőeljárás során a nyomozók felvették a kapcsolatot a német hatósággal, közreműködésükkel megállapították a férfiak személyazonosságát, valamint a külföldi rendőrség arról is tájékoztatást adott, hogy mindkét elfogott személlyel szemben erőszakos bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt nemzetközi körözést rendeltek el. Az információra tekintettel a Győri Rendőrkapitányság 2021. május 20-án az őrizetbe vételükről határozott, majd a körözés alatt álló német állampolgárokat a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájában vitték.