Beengedte az idegeneket, elvitték a pénzét

Ország Rendőrség

Az I. kerületi nyomozók azonosították és elfogták azt a két nőt, akik elvitték egy idős férfi spórolt pénzét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitányságán tett feljelentést egy férfi, akihez 2019. november 26-án délután csöngetett be két ismeretlen nő azzal, hogy idős embereket keresnek fel azért, hogy segítsenek nekik.

Miután bejutottak a lakásba, egyikük szóval tartotta a lakás tulajdonosát, míg a másik azzal az indokkal, hogy a mosdóba kell mennie átkutatta a szobákat és ellopott 400 ezer forintot.

A nyomozók pontos személyleírást kaptak a feltételezett elkövetőkről, lefoglalták a környéken lévő térfigyelőkamerák felvételeit, és azonosították a feltételezett elkövetőket.

A rendőrök 2020. február 13-án budapesti tartózkodási helyén elfogták a 32 éves R. Ágnest, társa a 25 éves R. Szabrina pedig másnap, önként ment be az I. kerületi Rendőrkapitányságra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a két nőt kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, akik az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek.

 

police.hu