Rossz sporttipp miatt törte el társa állát egy szoboszlói kollégista

Rendőrség

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatal férfival szemben, aki a kollégiumi szobatársát úgy bántalmazta, hogy állkapcsa is eltört.

A vádlott és a sértett egy hajdúszoboszlói kollégiumban voltak szobatársak. 2018. április végén az éjjeli órákban az ittas állapotban lévő 18 éves vádlott megérkezett a közös szobájukba és felszólította a sértettet, hogy keljen ki az ágyból. A vádlott nehezményezte, hogy a sértett hónapokkal korábban rossz tippet adott egy sportfogadásnál.

A vádlott ekkor két alkalommal, nagy erővel megütötte a sértett állának bal oldalát. Az ütés következtében a sértett az állkapocs testének törését és az állkapocsszöglet darabos törését szenvedte el és az egyik foga is kilazult. Sérüléseinek gyógytartama 8 napon túli, ténylegesen 6 hét.

Az, hogy a sértett sérülései maradandóak-e, majd csak a tárgyalás során, ismételt igazságügyi orvosszakértői vizsgálat után lesz megállapítható.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. Vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.