43 család mérte össze a tudását Debrecenben

Rendőrség

A Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2017. május 28-án Debrecenben, a Baltazár Dezső téren a városi gyermeknapi rendezvényekhez kapcsolódóan rendezte meg az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett „Közlekedik a család” vetélkedősorozat megyei elődöntőjét.

A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos és balesetmentes közlekedésre, amely során a család minden tagjának rendelkeznie kell a megfelelő ismeretekkel. A rendezvényen gyerekek és szüleik a feladatokat részben együtt, részben pedig egyénenként oldották meg.

A résztvevők KRESZ tesztlapokat töltöttek ki, majd különböző állomásokon autós és kerékpáros ügyességi pályákon mérhették össze tudásukat. A felnőtteknek a városi közlekedésben is részt kellett venniük, amely feladat végrehajtását egy gépjárműoktató is felügyelte.

A vetélkedőn részt vevő valamennyi család ajándékcsomagot vehetett át a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságtól.

A versenyen harmadik helyezett lett a debreceni Vilmányi család, második helyezett a hajdúböszörményi Sipos család, míg első helyezett a hajdúsámsoni Szabó család lett, akik mind egy-egy ajándékcsomagot nyertek. A Szabó család képviseli majd Hajdú-Bihar megyét a döntőben, amelyet 2017. június 10-én és 11-én Budapesten rendeznek meg. A nyereményjáték fődíja egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi; ezen kívül minden, az országos döntőbe jutott család értékes nyereménytárgyakat kap.