Előadássorozat a hatékonyabb megelőzésért

Rendőrség
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője több előadásból álló programsorozatot tartott olyan hallgatóknak, akik pedagógusok és családsegítők lesznek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője 2017. január 19-én egy több előadásból álló programsorozatot zárt a debreceni Sírius Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Az oktatási intézményben olyan érettségizett hallgatók tanulnak, akikből pedagógusok és családsegítő munkatársak lesznek.

A hallgatók felkészítése érdekében szükségesek azok az ismeretek, amelyek a lakókörnyezetükben tapasztalható fiatalkori bűnelkövetővé vagy áldozattá válással, illetve egyéb deviáns magatartásformákkal kapcsolatosak.

Dr. Juhász Zoltán r. alezredes filmvetítéssel egybekötött előadásainak célja az volt, hogy a hallgatók minél többet megtudjanak a fiatalkori bűnözés és a családon belüli erőszakkal összefüggő jogsértések természetéről, hátteréről, jellemzőiről, a gyermekvédelmi jelzőrendszer működéséről annak érdekében, hogy későbbi munkájuk során saját szakterületükön hatékonyabban tudjanak fellépni a jelenség megelőzése, felismerése és szakszerű kezelése érdekében.