Megint visszaélnek a Tigáz nevével

Rendőrség

Újabb ”trükkös szakemberek” jelentek meg a TIGÁZ Csoport ellátási területén, akik ezúttal a Heves megyei Abasáron próbálnak gázkészülékek elemeinek kicserélésére előleget beszedni gyanútlan fogyasztóktól. A trükközők a társaság megbízottainak adva ki magukat próbálják megkárosítani az ügyfeleket.

Tovább folytatják a magukat TIGÁZ szakembereknek kiadó személyek a lakosság megtévesztését. A TIGÁZ-ra hivatkozva ezúttal is Heves megyében, most éppen Abasáron igyekeznek rávenni a gyanútlan fogyasztókat, hogy cseréltessék vezetékes földgázzal működő berendezéseik egyes elemeit. Korábban a konvektorok zárószelepe volt a sláger, most az EU szabványos flexibilis cső cseréje. Ami egyébként valóban indokolt lehet az új szabályozás szerint, de nem a csalók által ajánlott módon, formában és hivatkozással. A csalók a beígért munkálatokért azonnal készpénzt, előleget kérnek, és a valós piaci árakhoz képest lényegesen drágábban kínálnak cserealkatrészeket.

A TIGÁZ Zrt. és a TIGÁZ-DSO Kft. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a Társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére. A Társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött csekken bonyolítja le.

A Társaság arra kéri ügyfeleit, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót, és engedjék eljárni, akiknek személyazonosságáról, valamint szándékairól meggyőződtek. A TIGÁZ megbízásából dolgozó munkavállalók minden esetben arcképes, TIGÁZ arculati elemeket tartalmazó igazoló okmányokkal (igazolvány, megbízólevél) rendelkeznek. A fogyasztók felkeresésekor az az első lépés, hogy e dokumentumokkal igazolják magukat.

A TIGÁZ nem végez karbantartási munkát a fogyasztói berendezéseken. A TIGÁZ azt tanácsolja, hogy az elvégzendő feladatokat illetően minden esetben kérjenek előzetes, írásos ajánlatot több vállalkozótól is, hogy az árakat összehasonlítva eldönthessék mely vállalkozótól kívánják a munkavégzést megrendelni!

A kiválasztott gázszerelőnek rendelkeznie kell egy fényképes igazolvánnyal, amely a szerelő nevén, igazolványszámán és érvényességi idején túl szakmai képesítését és az általa végezhető tevékenységeket is tartalmazza. A gázkészülékek javítását és ellenőrzését csak olyan szerelő végezheti el, akinek az igazolványában nemcsak a gázvezetékek, hanem kifejezetten a gázkészülékek szerelése is szerepel. A regisztrált gázszerelők, illetve a felülvizsgálatra jogosult gázszerelők listája megtalálható a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján: www.mkeh.gov.hu, illetve a www.gazigazolvany.hu weboldalon is.

 

A TIGÁZ munkatársai és megbízottai jellemzően a következő ügyekben kereshetik fel ügyfeleiket személyesen, otthonukban:

  • Műszaki átvétel
  • Mérő és házi nyomásszabályozó felszerelés
  • Hitelesítési mérő- és házi nyomásszabályozó csere
  • Fogyasztási hely kikapcsolás, visszakapcsolás
  • Mérőhely ellenőrzés
  • Mérőhely leolvasás
  • Hibaelhárítás

 

A Társaság kéri fogyasztóit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat megtéveszteni. Abban az esetben, ha a munkát végző személy nem igazolja magát a fentieknek megfelelően, javasoljuk, hogy ne engedjék be a fogyasztási helyre. Amennyiben visszaéléseket tapasztalnak, kérjük, forduljanak a területileg illetékes rendőri szervekhez, valamint jelezzék Ügyfélszolgálatunkon a következő telefonszámon: 06 (40) 333-338.