Nevelt lányát molesztálta

Rendőrség

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa 2016.10.17-én 10 órától a következő ügyet tárgyalja.Az első fokon eljárt Egri Törvényszék 2016 májusában I. Lőrinc vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2007 és 2014 között élettársával, közösen nevelték az asszony korábbi kapcsolatából származó gyermekeket Szihalom településen. Az 1999-ben született B. B. sértett nem fogadta el a vádlottat, vele elutasítóan, ridegen viselkedett.

A vádlott 2009 tavasza és 2014 júniusa között, élettársa hosszabb-rövidebb idejű távollétét kihasználva, nemi vágyának felkeltése és kielégítése céljából rendszeresen molesztálta nevelt lányát. A cselekményeket követően több alkalommal megfenyegette a kislányt, hogy amennyiben azokról bárkinek is beszél, úgy a történtek miatt majd az édesanyját fogjál letartóztatni, megbüntetni. A vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését. Első nyilvános ülés.