Sorozatbetörőt fogtak Egyeken

Rendőrség
A balmazújvárosi rendőrök elfogták azt a 28 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint négy egyeki ház udvarára és melléképületébe is betört.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2015. október 30-án 7 óra 4 perckor bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy ismeretlen személy egy egyeki családi ház melléképületébe betört és onnan egy motorkerékpárt tulajdonított el. A rendőrök a bejelentést követően adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 28 éves férfit. M. Andrást a nyomozók 2015. október 31-én elfogták és előállították a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt a bűncselekmény elkövetését elismerte. A nyomozás adatai szerint az egyeki lakos megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2015. október 29. és 2015. október 31. között további három egyeki lakóház udvaráról, illetve melléképületéből szivattyút, kézi szerszámokat, fejszét, két zsák tűzifát és egy kerékpárt tulajdonított el.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a M. András ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – folytatja a nyomozást.

A rendőrök az eltulajdonított tárgyakat megtalálták és a gyanúsítottól lefoglalták.