Törtek-zúztak a debreceni fiatalok

Rendőrség

A rendőrök elfogtak négy fiatal fiút, akik Debrecenben garázdálkodtak.A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. február 22-én négy debreceni fiú egy házibuliból tartott hazafelé a Szepesi utca felől a Szent István utca irányába, amikor útközben egy buszmegállóban kifeszítettek és megrongáltak egy menetrend jelző táblát, majd a Gázvezeték utca és a Kismarja utca kereszteződésében megrongáltak és elforgattak három „Vasúti átjáró kezdete” jelzőtáblát. A vasúti átjárónál további két közlekedési jelzőtáblát kiemeltek a földből és azokat az úttestre fektették, majd egy sebességkorlátozó közúti jelzőtáblát is elhajlították, valamint betörték a vasúti átjáró fényjelző készülékének fehér színű buráját is.

A fiatalok cselekményét észrevette egy helyi férfi, aki az esetről telefonon értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját. A bejelentést követően a helyszínre érkező rendőrök elfogták a négy garázdát, akiket bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítottak a városi rendőrkapitányságra. A nyomozók a 18 éves S. Zsoltot és három 17 éves társát gyanúsítottként kihallgatták, amely során hárman elismerték a bűncselekmény elkövetését.

A Debreceni Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – garázdaság bűntett és közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.