Több helyre is betört az 51 éves férfi

Rendőrség
A gyanú szerint S. Sándor Debrecenben edzőterembe, ruhaszalonba és más ingatlanokba is betört. A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a vele szemben folytatott nyomozást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét 2014. július 16-án 6 óra körüli időben telefonon felhívta egy nő és bejelentést tett arról, hogy egy debreceni női fitneszterem ajtaját éjszaka valaki betörte és onnan készpénzt tulajdonított el. Ezt követően még aznap 11 óra körüli időben egy másik betörésről is bejelentés érkezett a rendőrségre. A sértett elmondta, hogy ismeretlen tettes betört az esküvői ruhaszalonjába és onnan ellopott egy koktélruhát és egy laptopot.

A beszerzett információkat követően a rendőrök látókörébe került egy a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható püspökladányi férfi. A rendőrök S. Sándort 2014. július 22-én 17 óra körüli időben, otthonában elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A nyomozók kihallgatták az 51 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2014 júliusában, Debrecenben összesen öt ingatlanba betört, ahonnan különböző értékeket és készpénzt tulajdonított el, valamint további két betörést megkísérelt.

A nyomozók házkutatást tartottak a férfi lakásában, ahol több a bűncselekményekből származó elektronikai eszközt is megtaláltak és lefoglaltak.

A Debreceni Rendőrkapitányság Betörési Alosztálya S. Sándorral szemben a lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2015. január 10-én befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.