Láncfűrész is előkerült a debreceni balhéban

Rendőrség

A Debreceni Rendőrkapitányság garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást két helyi és három létavértesi lakossal szemben.
A nyomozás adatai szerint 2014. május 1-jén 2 óra körüli időben, Debrecenben az egyik Kassai úti szórakozóhely parkolójában többen összeverekedtek. A gyanú szerint három létavértesi és két debreceni fiú veszekedett a parkolóban, mely során egymást kölcsönösen ököllel bántalmazták. A 21 éves D. Pál a verekedés közben megütötte, majd combon rúgta a két debreceni fiú társaságában tartózkodó 19 éves lányt, majd két társával, M. Péterrel és N. Árpáddal együtt a gépkocsijukhoz szaladtak. A két helyi lakos, F. Ottó és Sz. Norbert követte őket, mire D. Pál az autó csomagtartójából elővett egy láncfűrészt és beüzemelte azt. A két 19 éves fiú a láncfűrész láttán megállt, melyet követően D. Pál a szerszámot kikapcsolta, majd társaival együtt az autójukkal elhajtottak a helyszínről.

Az esetről egy állampolgár telefonon értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját. A rendőrök a bejelentést követően a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, valamint bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a parkolóban elfogták F. Ottót és Sz. Norbertet. A járőrök N. Árpádot, D. Pált és M. Pétert az egyik debreceni egészségügyi intézményben kerítették kézre.

A városi rendőrkapitányságra előállított 19 és 21 év közötti fiúkat a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a terheltek ellen a napokban befejezte a garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.