Elfogások a nyírábrányi határon

Rendőrség
Közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt fogtak el egy román állampolgárt a rendőrök. A férfi testvérét is elfogták a járőrök, mert ellene elfogatóparancs volt érvényben.

A nyírábrányi közúti határátkelőhelyén 2014. december 22-én 11 óra 10 perckor gépkocsijával belépésre jelentkezett egy román állampolgár fiatalkorú gyermekével. A határrendészeti kirendeltség útlevélkezelőjének gyanús lett a sofőr által ellenőrzésre átadott szlovák vezetői engedély, mely a vizsgálat során hamisnak bizonyult. A rendőrök a 45 éves férfit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították a Vámospércsi Rendőrőrsre. A nyomozók közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a férfit, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A gyanúsított telefonon értesítette az egyik testvérét az esetről és megkérte, hogy a gyermekét és a gépkocsiját vigye haza Romániába. A 39 éves nő 16 óra 5 perckor jelentkezett belépésre a nyírábrányi közúti határátkelőhelyen, ahol őt is ellenőrzés alá vonták a határrendészek, majd megállapították, hogy a nő ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitányság által rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kiadott elfogatóparancs van érvényben. A járőrök a román nőt elfogták és előállították Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltségre.

A terhelt fiatalkorú gyermekét és személyautóját később egy másik testvére vitte haza.