Bíróság elé áll az embercsempész

Rendőrség
A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint Debrecenből 6 koszovói állampolgárt Németországba akart juttatni.

A nyomozás adatai szerint a körzeti megbízottak 2014. november 25-én 14 óra 10 perc körüli időben Debrecen, Balmazújvárosi úton megállítottak egy Opel típusú mikrobuszt és igazoltatták a járműben utazókat. A gépjármű román állampolgárságú sofőrje a megalapozott gyanú szerint a kocsiban utazó két felnőtt és négy gyermekkorú koszovói állampolgárt illegális módon, anyagi ellenszolgáltatásért akarta Debrecenből Németországba eljuttatni.

A rendőrök elfogták és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították a 36 éves férfit, akit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki, melynek során beismerő vallomást tett.

A rendőrség által bűnügyi őrizetbe vett terheltet a Debreceni Járásbíróság 2014. november 27-én előzetes letartóztatásba helyezte.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a 36 éves román állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2014. december 18-án befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.