Szombaton Hajdúszoboszlón lesz DOROGI koncert

Party Zone

Már sokadik klipjét mutatja be a többszörös platina- és aranylemezes Dorogi Péter, mégis ez az első DOROGI klip. A zeneszerző-énekes, aki a tavaly feloszlott Intim Torna Illegál frontembere volt, az idei évtől új formációban, új zenészekkel, DOROGI néven lép színpadra. Februárban jelent meg az első DOROGI dal, Néhány fényes gomb címmel, amelyhez az erdélyi Madarasi Hargitán és Hargitafürdő hófödte csúcsain, extrém körülmények között forgott a most megjelenő klip.

Ez lesz az első nyári szezon a DOROGI zenekar számára. A DOROGI zenekarban a frontember zeneszerző-énekes, Dorogi Péter mellett gitáron – az ITI koncertekről már ismert – Geschitz János, dobon Dajka Tamás és basszus gitáron Horváth László játszik. Billentyűsként Balázs Ádám, a zenei szakma elismert alakja, a Mindenki című Oscar-díjas film zeneszerzője csatlakozott a zenekarhoz. Ő is rész vett már az ITI életében, hiszen Dorogi Péterrel közösen írta többek között az Örökké, a Nem adom fel vagy a Köszönöm szépen jól vagyok című dalokat.

Az első DOROGI koncert februárban volt, ahol hatalmas energiával robbant be az új felállás. Azóta már számtalan helyen játszottak, legutóbb például Csíkszeredában és Budapesten is. „Túl vagyunk az első DOROGI koncerteken, és nagyon jó visszajelzéseket kaptunk. A rajongóink sorra üzenik, hogy mennyire örülnek az új felállásnak, és annak is, hogy újra hallhatják élőben az ITI dalokat. Egyébként több dalomhoz hozzányúltunk, áthangszereltük, és azt tapasztaljuk, hogy tetszik a közönségnek az új hangzás.” – nyilatkozta Dorogi Péter.  A DOROGI zenekar a nyár során több fesztiválon és zenei eseményen lép majd színpadra országszerte és Erdélyben is, szeptemberben pedig Budapesten, a Kobuciban tartják nyárzáró koncertjüket. „Most megjelent a klip, amit nagyon vártunk, de közben mi már az új dalokon dolgozunk, jövőre tervezzük megjelentetni az első DOROGI albumot.” – tette hozzá a frontember. A napokban a közelben meghallgathatjuk az új felállást, ugyanis szombaton Hajdúszoboszlón lesz DOROGI koncert a Szabadtéri színpadon.

Fotó: a DOROGI zenekar tagjai balról jobbra: Horváth László, Dajka Tamás, Dorogi Péter, Balázs Ádám és Geschitz János