Orbán Viktor Nemzeti Sport

A honvédelmi (!) miniszter szerint azért kell életben tartani a nyomtatott Nemzeti Sportot, hogy egészséges életre neveljen bennünket

Ország

A DK-s Vadai Ágnes arról kérdezte Orbán Viktort, hogy miért kell az adófizetők pénzéből fenntartani a naponta 10 ezer példányszámban megjelenő Nemzeti Sportot.

A miniszterelnök kedvenc lapját a honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf igyekezett megvédeni. Mint válaszában levezette, szerinte érdem, hogy idén 120 éves a Nemzeti Sport, amely így hazánk egyik legrégebbi márkája. A miniszter hozzátette,

az Orbán-kormánynak az a célkitűzése, hogy sportnemzetből sportoló nemzetté váljon a magyar, elképzelhetetlen írott offline sport ismeretterjesztés és értékmegőrzés nélkül.

A márka értékének megőrzése érdekében az alternatív népszerűsítési rendszer kialakítása elkezdődött, amelynek köszönhetően közintézményekben, sportszervezetekben ingyenes lesz a Nemzeti Sport.

 „Az új terjesztési csatornán tízezer példány kerül az olvasókhoz, ezzel elősegítve a sport iránti elköteleződést, edukációt és egészséges életre nevelést”

– idézi a miniszter válaszát a 24.hu.

A Nemzeti Sport mellesleg Orbán Viktor kedvenc újságja, főszerkesztője pedig az a Szöllősi György, aki a kormányhoz való hűségét rendre bizonyítja publicisztikáival. Szöllősi 2007 és 2014 között a Puskás Akadémia kommunikációs vezetője volt később pedig a Puskás Intézet igazgatója lett.