Polgári ellenállást jelentett 58 tanár egy magyar gimnáziumban, az érettségi is elmarad

Ország

Mivel tényleg minden jogszabályi lehetőségüket megvonták az elégedetlenségünk kifejezésére, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium 58 pedagógusának nem marad más választása, mint egzisztenciális kockázatok árán is a polgári ellenállás eszközéhez nyúlni, közölték csütörtökön az intézmény Facebook-oldalán.

Az oktatás nemzeti ügy, a nemzet ügye. Nincs olyan ország, amely az oktatási rendszerének versenyképessége, a benne dolgozó tanárok nevelő és oktató munkája nélkül sikeressé tudott volna válni. A szülők a legféltettebb kincsüknek, a gyermekeiknek a szellemi, lelki és erkölcsi fejlesztését adják át részben a tanároknak, a bizalmuk meghálálásához pedig olyan tanárokra van szükség, akik anyagi és erkölcsi megbecsülésben tudják végezni a munkájukat.
Mi, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium alulírott tanárai ezúton hívjuk fel a kormány figyelmét arra, hogy ezt a megbecsülést máig nem kaptuk meg, és a munkánkat egyre nehezebb körülmények között kell végeznünk. Noha néhányan reménykedtünk, hogy az új kormány megalakulásával a magyar pedagógustársadalom lesújtó helyzete végre napirendre kerül, eddig nem kaptunk mást, csak cinikus mondatokat
– olvasható a bejegyzésben.

A Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium 58 tanára leszögezte: arra tették fel az életünket, hogy diákjaik álmaiból és páratlan tehetségéből egy szabad, gondolkodó és eredményeire méltán büszke nemzet épüljön fel. Erre azonban addig nem kerülhet sor, amíg a növekvő árak között alig élnek meg a fizetésükből, amíg a legjobbjaik külföldre kényszerülnek, amíg méltóságukat, önbecsülésüket, a boldogulásba vetett hitüket a rendszer napról napra két lábbal tiporja.

Fotó: Facebook / Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum