Görög Zita befogadott egy menekült családot

Ország

Görög Zita befogadott egy ukrán családot, akik az Ukrajnában zajló háború elől menekültek.

A család egy napot töltött Zitáéknál és mentek is tovább, de örök emléket hagytak maguk után.

Zita egy rajzról osztott meg egy fotót, melyet az ukrán család gyermeke rajzolt, és hagyott ott náluk – vette észre a Blikk. Görög Zita posztjából kiderül, nem ez volt az első menekült család, akinek felajánlották otthonukat és mindenkit arra kér, segítsen, ha menekült családdal találkozik.

Egy asztalon felejtett rajz. 6 éves ukrán kislány műve, akiket a rakparton találtunk egy barátnőmmel. Már 5 napja nem aludtak ágyban, nem zuhanyoztak, az autó dugig volt az 5 hónapos babájuk cuccaival. Szülők kimerülve álltak félre, rossz helyen parkolva. Irpinből indultak útnak, egy éjszakát töltöttek nálunk és mentek is tovább

– írta Görög Zita, aki elárulta, nem az első és nem is az utolsó család voltak ők, akik pár óra nyugalmat leltek náluk. Mindenkit arra kér, legyen figyelmes, ha ukrán autóval találkozik valahol.

Kérlek benneteket, akik autóztok, legyen nálatok egy kis csomag kaja, gyümölcs, víz és ha ukrán rendszámú autót láttok parkolni bárhol az országban, kérdezzétek meg a benne ülőket, tudtok e segíteni?

– írta Zita, aki amellett, hogy otthonát is felajánlotta a menekülteknek, az adománygyűjtésben is aktívan részt vesz, de Tiszabecsre is ellátogatott már.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Görög Zita (@gorogzita) által megosztott bejegyzés