Hollywood-i sztár is csatlakozott a magyar jótékonysági akcióhoz

Ország

Az Alapítvány az Alapítványokért koraszülötteket segítő orvosi eszközökre gyűjtő ’Plüss kommandó’ projektjéhez világsztárként elsőként csatlakozott Vladimir Kulich amerikai színész.

Vladimir Kulich a legendás kultfilmben, A 13. harcosban Antonio Banderas partnereként vált ismertté, később ő alakította a nagysikerű, nálunk is vetített Vikingek sorozatban a viking vezért, Eric-et. Legutóbb Denzel Washington oldalán tűnt fel az Equalizer – A védelmező című mozifilmben az orosz maffia fejeként.

https://vimeopro.com/editplus/vladimir-kulich/video/117956775

https://vimeopro.com/editplus/vladimir-kulich/video/141621066

Az Alapítvány az Alapítványokért a Los Angeles-ben élő Vida Virág, Hollywood-i magyar újságírót kérte fel arra, hogy alapítvány tiszteletbeli Los Angeles-i Jóság Nagyköveteként a Plüsskommandó – Koraszülett hadművelet elnevezésű jótékonysági kampányához amerikai világsztárokat nyerjen meg. “Néhány évvel ezelőtt készítettem interjút Vladimirral és jó barátságba is kerültünk a színésszel. Amikor Ildikóval beszéltünk a kampányról, ő jutott eszembe elsőként, mert Vladimirnak magyar gyökerei vannak és néhány szót még beszél is magyarul. Ráadásul nagyon sokan ismerik a mára kultfilmekké vált filmjeiből, mint például A 13. harcosból, Antonio Banderas partnereként. Arra gondoltam, a színész lehetne az első világsztár, aki csatlakozik a nemes ügyhöz, ami magyar koraszülött csecsemőket támogatja. Anyaként is nagyon megérintett a kezdeményezés célja. – mondja az újságíró “Vladimir azonnal igent mondott a megkeresésemre és néhány napon belül találkoztunk, hogy többet tudjon meg a kezdeményezésről. Örömmel vett részt a fotózáson, ami azért nagy dolog, mert az ilyesmit általában ügynökségen keresztül szokták intézni. Vladimir viszont úgy gondolta, hogy nem késlekedhetünk, személyesen akart az ügy mellé állni.”

A Koraszülött hadművelet – Plüss kommandóról

Adorjáni Tímea Adrienne az Alapítvány az Alapítványokért alapítója személyes érintettsége miatt érezte fontosnak a Koraszülött hadművelet életre hívását. Ő maga is kis súllyal született, 1270 grammal, 38 centivel, 26 hetesen. Most édesanyjával, Nyilka Ildikóval, az alapítvány kuratóriumi elnökével közösen határozták el és építették fel a koraszülötteket segítő kampányt.

Dr. Nádor Csaba, PIC-vezető főorvos MH EK PIC és a Melletted a Helyem Egyesület alapítójaként szakmai oldalról segíti a kezdeményezést. „Hiszem, hogy a koraszülött intenzív osztályon ma már nem csak az életben maradásért folyik a küzdelem, hanem a minőségi életkilátások eléréséért is, amiben kiemelt szerepe van a koraszülöttek korai fejlődését támogató gondoskodásnak (developmental care) és megfelelő táplálásának is.” – mondja a főorvos.

Verrasztó Evelyn Európa-bajnok magyar úszó, olimpikon az Alapítvány az Alapítványokért Koraszülöttek védnöke.  Az ötvenkétszeres magyar bajnok maga is koraszülöttként látta meg a napvilágot, 2200 grammal. Az úszónő csecsemőként egy hónapot töltött inkubátorban.

A Plüss kommandóhoz már több magyar híresség, sportolók és sztárok is csatlakoztak.

A lista nem teljes, a sztárok folyamatosan csatlakoznak. Néhány név kiemelve:

Böjte Csaba atya

Kökény Attila – énekes

Debreceni Zita – modell

Király Linda – énekes

Növényi Norbert – Sláger Rádió

Szabó-Kóré Anita – influencer

Dukai Regina – modell, énekes

Kamarás Norbert – TV reality sztár

Rábaközi Andrea – modell

Hamvai Péter – DJ, producer

Bölöni László – labdarúgó edző, Christiano Ronaldo felfedezője

Léber Barbara – divattervező

Kereszti Ildikó – énekes

Sütő Enikő – modell

Verrasztó Evelyn – olimpikon

Rippel Ferenc – artista

További információ:

https://www.alapitvanyokert.hu/pluss-kommando

https://adjukossze.hu/kampany/hajra-picik-reggelizz-kedvenc-sztaroddal-a-picikert-1813

Számlaszám:

OTP BANK NYRT 11713136-21451047

Az inkubátor ára: 4.127.500 Ft