Verik a migránsokat a magyar rendőrök? Megszólalt az illetékes szerv

Ország

Hazai és nemzetközi híroldalak cikkeznek arról, hogy a magyar rendőrök erőszakot alkalmaznak az illegális migránsokkal szemben.A magyar rendőrség közleményben reagált a vádakra, mint írják, “a magyar rendőrség az Alaptörvényben meghatározott feladatát a jogszabályoknak megfelelően végzi. A rendőri intézkedéseket a törvényesség, a szakszerűség és az arányosság elvének betartásával hajtja végre, különös figyelemmel az illegális bevándorlókkal szemben tanúsítandó emberséges, emberi méltóságukat tiszteletben tartó bánásmódra.”

2017-ben a Frontex főigazgatója emelte ki, hogy az Európai Unió határőrizeti szerveinek koordinációjáért felelős intézmény folyamatosan jelen van a magyar-szerb határon, és különös figyelmet fordít a kialakult migrációs helyzet megfigyelésére és a migránsok emberi jogainak tiszteletben tartására. A Magyarországon szolgálatot teljesítő vendégtisztek sem akkor, sem azóta nem tapasztalták az illegális migránsok emberi jogainak megsértését vagy bántalmazásukat.

Annak elbírálására, hogy a magyar rendőrség állományának intézkedései jogszerűek vagy törvénytelenek, nem egy konzultatív emberi jogi fórum rendelkezik hatáskörrel, aki állításait sajtóhírekre alapozza. Annak ellenére, hogy ez a szervezet már több alkalommal kapott meghívást Magyarország határőrizeti tevékenységének helyszíni megismerésére, nem élt a lehetőséggel.

– olvasható a közleményben.

1 thought on “Verik a migránsokat a magyar rendőrök? Megszólalt az illetékes szerv

  1. Ez a hazugság már megint valamelyik liberális fajvédő csoporttól származik.Kizárólag azzal a céllal íródott,hogy lejárassa Magyarországot,meg félemlítse a rendőrséget,hiába a Nemzetközi Ellenőrző Bizottság pozitív véleménye, azt felülbírálják úgy,hogy maguk az uszítók meg sem gyözödnek meg a valóságról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.