Ma este látható a Katedra Színházi Műhely 2021/2022. évi vizsgaelőadása

A Katedra Színházi Műhely 2014-ben alakult meg. Céljuk, hogy a drámapedagógia és azelőadóművészet eszközeivel fejlesszék tanulóik személyiségét és tehetségét, valamint bevezessék őket a színház világába. Az idei vizsgaelőadáson több mint 50 tanuló lép színpadra.

Horváth Zsolt ad orgonahangversenyt a Kistemplomban

Horváth Zsolt 1979-ben született Győrben. Alapfokú zenei tanulmányait Kapuváron végezte, majd a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolában érettségizett szolfézs-zeneelmélet és orgona szakon. 2005-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen orgonaművész-orgonatanári, 2008-ban zeneelmélet-tanári diplomát szerzett, mindkettőt kitűnő eredménnyel. Ezután felvételt nyert a Zeneakadémia Doktoriskolájának zeneelmélet szakára, és 2016-ban summa cum laude minősítéssel nyerte el a doktori címet.

Süsüvel találkozhattak a gyerekek Hajdúszoboszlón

Mint ismert, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat „A hajdú hagyományok nyomában” című projektje korábban támogatást nyert a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program „Megyei identitás erősítése” elnevezésű témakörben. Ennek keretében tavaly és idén összesen 41 alkalommal szervezett megyeszerte színvonalas és díjmentes színházi előadásokat, ezekkel a programokkal is hozzájárulva a közösség fejlődéséhez, a közösségi, térségi identitás, az adott településhez […]

A Csokonai Színház tizenhét bemutatóra készül a jövő évadban

A következő színházi évadban 17 új bemutatóra készül a debreceni Csokonai Színház társulata, amely az évadot az új színházépületben, a Csokonai Fórumban nyitja meg, de 2023 tavaszától már a felújított Kossuth utcai nagyszínházban is játszik – hangzott el a színház szerdai évadismertető sajtótájékoztatóján.