Hajléktalanok Debrecenben

“Össze van fosva, össze van hugyozva minden!” – Hajléktalankrízisre várnak megoldást a debreceni képviselőtől

Helyi hírek

Megszaporodtak a hajléktalanok Debrecenben, az Ötvenhatosok terén és környékén – hívta fel a figyelmet Facebook-videójában Herpergel Róbert korábbi önkormányzati képviselő, egykori jobbikos politikus.

A problémát rendre felmelegítő Herpergel szerint krízishelyzet van azon a városrészen, konkrétan “össze van fosva és össze van hugyozva” ott minden. A legidegesítőbb pedig a volt képviselő szerint az, hogy a környékbeli üzletekbe délutánonként gyermekes családok járnak.

Herpergel Róbert kíváncsi arra, hogy – ha már az önkormányzati választások sűrűjében járunk – lesz-e olyan párt, amelyik majd zászlajára tűzi a debreceni hajléktalanok problémakörét. Emlékeztetett, aktív önkormányzati képviselőként ő volt az egyetlen, aki elkezdte ezt a témát feszegetni.

Példaképpen elmesélt egy esetet, amikor hajléktalanok egy csoportja befeküdt egy üzletbe, mondván, hogy inzulinproblémájuk van. Felhívta a figyelmet a csövesekből áradó irtózatos bűzre és a ricsajra is.

Herpergel szerint a helyiek hiába fordulnak a hatóságokhoz, többnyire azzal utasítják el őket, hogy nem bizonyítható, a hajléktalanok tényleg életvitelszerűen tartózkodnak ott. Videójában megszólította a körzet fideszes önkormányzati képviselőjét, illetve -jelöltjét, Korbeák Györgyöt (“Gyurit”), mondván, kíváncsian várja, hogy történik-e valami, vagy majd meg neki (Herpergelnek) kell intézkednie.

 

Kapcsolódó:

 

Prostik, stricik, “alföldi kannapüfölők” lephetik el a szép, új Petőfi teret – Herpergel Róbert fenntartja korábbi aggályait

Mit tenne, ha két férfit látna csókolózni a Csapó utcán? Tabudöntögető nagyinterjú Herpergel Róbert volt jobbikos politikussal