Kósa Lajos és a debreceni fideszesek

20 ezer kínai vendégmunkás Debrecenben? A helyi Fidesz kiosztotta a Civil Fórumot és az ellenzéket

Helyi hírek

Még a baloldali politikában is különbség van aközött, hogy nem mondjuk el a teljes igazságot, és aközött, hogy szándékosan valótlanságokat mondunk – olvasható a debreceni Fidesz-frakció portálunkhoz eljuttatott közleményében.

Emlékeztetnek, szerintük így tett az MSZP, amikor 2001-ben azt állította, hogy „Az Orban-Nastase megállapodás lehetővé teszi, hogy 23 millió román munkavállaló érkezzen Magyarországra”. Amikor kiderült a hazugság, csak annyit mondtak: „túlbecsülték a veszélyt”.

A debreceni Fidesz szerint a Civil Fórum képviselője ezt a baloldali hagyományt eleveníti fel, amikor 20 ezer kínai vendégmunkással riogatja a debrecenieket.

2014 óta Debrecen gazdasági fejlődése töretlen, az ország legdinamikusabban fejlődő városa, ahol a gazdasági és jóléti fejlesztéseknek köszönhetően 16.000 új munkahely jött létre, mely 2025-re elérheti a 20.000 főt. Ezt a számot használja az a kormányhatározat is, melyet a Civil Fórum szándékosan félremagyaráz. Ez az újonnan létrejövő munkahelyek számát jelenti, s a kormányhatározat melléklete világosan fogalmaz, hogy ennek mindössze a 10-15%-át tölthetik be külföldi vendégmunkások. Ők is csak akkor, ha a meghirdetett állásra nincs magyar jelentkező!

– írja a kormánypárt.

“Kis Kína épül Debrecenben?” 20 ezer fős munkásszálló miatt akadtak ki a civilek

Hozzáteszik, “a Civil Fórum nem előszőr fordul politikai haszonszerzés céljából az idegengyűlölethez”. Tette ezt akkor is, amikor a BMW-beruházás kapcsán több ezer török vendégmunkást vizionált, természetesen akkor is csalódnia kellett! Hiszen a beruházás 80%-át magyar cégek végzik, magyar munkaerővel!

A debreceni Fidesz-KDNP frakció szerint a debreceni ellenzék és a baloldal nem támogatja a város hosszú távú fejlesztési programját, így nem támogatja a véderdősítést, az utak építését, a lakosok életminőségét javító fejlesztéseket, valamint a debreceni munkavállalókat foglalkoztató helyi KKV-k támogatását és fejlődését elősegítő programot sem, melyekre az egyik legjobb példa a tegnapi Közgyűlésen tanúsított magatartásuk. 

“Az az igazság, hogy a saját politikai hasznuk érdekében a debreceniek kudarcában érdekeltek” – összegez a debreceni Fidesz közleménye.