Hajdúszoboszló polgármestere szerint nem lehet kifizetni az új rezsit

Helyi hírek

Tízszeres árat kellene fizetni a hajdúszoboszlói önkormányzatnál a gázért ezentúl. A polgármester szerint ez kifizethetetlen.

Nem lehet kifizetni az új rezsiajánlatot – ezt mondja Hajdúszoboszló polgármestere, ezért a képviselő-testület elutasította az egyik szolgáltató ajánlatát – írja az atv.hu.

Hajdúszoboszló polgármestere, Czeglédi Gyula rendkívüli testületi ülést hívott össze még szerda estére, miután megérkezett a szolgáltató gázár ajánlata, ami épp tízszer annyiba kerül, mint tavaly. Úgy véli, ez kifizethetetlen.

Az elképzelhetetlenül magas 1610 forintos ár elfogadhatatlan, tehát ezt nem tudjuk értelmezni, sem normálisan, hozzá értő módon, sem energetikailag, sem költségvetési szempontból, ilyen tartalékok nincsenek sehol

– fogalmazott a polgármester, aki a testülettel együtt úgy döntött, nem fogadja el ezt az ajánlatot: új eljárást kértek a tanácsadó cégüktől.

Czeglédi Gyula közösségi oldalán arról tájékoztatta a lakosságot, hogy felelős városvezetőként az adott helyzetben a lehető legkedvezőbb döntést fogják meghozni. A polgármester a szülőknek is üzent egy másik posztjában, ahol elmondta, hogy minden nehézség és gáz áremelkedés ellenére a gyermeknevelési intézményeinkben a korábbiakban megszokott kellemes hőmérsékletet fogják biztosítani.

Varga László közgazdász szerint egyébként nem kizárt, hogy elindul egy csődhullám az önkormányzatoknál, sőt, szerinte ennek a veszélye a kis- és középvállalkozások esetén is fennáll.

Fotó: Facebook/czegledigyula1