Altemplom épül Debrecenben, növelnék a beépíthető területet – településrendezési-szabályozási kérdésekkel foglalkozott a közgyűlés

Helyi hírek

Elsősorban településrendezési szabályozási kérdésekkel foglalkozott 2022. július 20-án tartott ülésén Debrecen képviselő-testülete – számolt be a város honlapja.

A lényeg röviden:

Az Oláh Gábor utcai sporttelep területén egy 4 sávos, 80 méteres fedett futófolyosót alakítanak ki.

Az Attila téri görög katolikus templom környezetében “térmegújítás és altemplom létesítése” a cél.

A lakóterületek fejlesztési irányának egyik lehetséges helyszíne az önkormányzati tulajdonban lévő tócóvölgyi terület.

Tervezett közlekedési csomópontok helyigényének korrigálása a Hajnal utca és a Faraktár utca csomópontjában, valamint Hétvezér utca és a Budai Nagy Antal utca csatlakozásának csomópontjában.

A város területén további beépítésre kijelölt terület növelésére vonatkozó javaslatok:

Meszesi utcai lakóterület-fejlesztés: A fejlesztéssel érintett telkek a célmegvalósító tulajdonát képezik, melyek jelentős része művelés alól kivett terület.

Platán utcai lakóterület-fejlesztés: Ezen lakóterületi fejlesztés reális, kis léptékű, valamint szerves részét tudja képezni a meglévő lakóterületnek. A terv megalapozza a józsai, már kialakult szomszédos lakóterülethez hasonló intenzitású és beépítésű lakóterület kialakítást a város ezen északkeleti részén.

A Liget II. lakópark fejlesztése: Itt az Északnyugati Gazdasági Övezet felső- és középvezetőinek számára változatos lakóterületi kínálatot indokolt biztosítani.

Szó esett sportvezetőket és óvodavezetést érintő témákról is, itt olvashat ezekről bővebben.