Kósa Lajos színész gólyáknak beszélt az evangéliumokról

Helyi hírek
Megnéztük az Evangélium 21 kortárs művészeti kiállítást a Modemben az SZFE gólyáival. A gyűjtemény a jelenkorhoz igazodva segít értelmezni és népszerűsíteni az Evangélium egységeit, történeteit. Megéri megtekinteni – írja közösségi oldalán, Kósa Lajos.

Az Evangélium 21 kortárs művészeti gyűjtemény és kiállítás egy egyedülálló vállalkozás eredménye. Kovács Levente és Kovács-Szabó Tímea tematikus magángyűjtemény létrehozását valósították meg, aminek célja az Evangélium egységeinek jelenkorra reflektáló művészeti alkotásokokkal való értelmezése és népszerűsítése.

 

A végeredmény egy olyan műtárgyegyüttes lett, amelynek alkotói a hazai művészeti élet kiemelkedő alakjaiként járultak hozzá a bibliai tartalom mai közvetítéséhez. A sokféle kifejezésmód, az eltérő felfogásmódok révén nemcsak arról kaphatunk képet, hogy a művészek egyéni értelmezései mit tesznek hozzá az Evangélium történeteihez, hanem arról is, hogy a kortárs, 21. századi művészet hogyan közvetít olyan egyetemes gondolatokat, amelyek a Biblián keresztül a nyugati ember életfelfogását határozzák meg.