Hajdú-Bihar megyében is újra nyitnak a bíróságok, ezek az új biztonsági szabályok

Helyi hírek

A veszélyhelyzet ideje alatt a bíróságokon érvényben lévő szabályokat a 229/2020. (V.25.) számú kormányrendelet 2020. június 1-jétől módosítja. Az ügyfeleink szempontjából a legfontosabb változás, hogy újra személyesen intézhetik ügyeiket a kezelőirodákban és ismét lesznek ügyfélsegítő napok. Az ügyfélsegítő napot illetően először 2020. június 2-tól a megadott emailcímeken várjuk az állampolgárok jelzéseit ügyeikkel kapcsolatban, valamint ilyen formában tudnak időpontot is foglalni. A személyes konzultációk 2020. június 20-át követően indulnak.

A járásbíróságok email címei:

Berettyóújfalui Járásbíróság Ügyfélsegítő ugyfelsegitobujfalu@bujfalu.birosag.hu

Debreceni Járásbíróság Ügyfélsegítő ugyfelsegitodbjb@debrecen.birosag.hu

Hajdúböszörményi Járásbíróság Ügyfélsegítő ugyfelsegitohbosz@hbosz.birosag.hu

Hajdúszoboszlói Járásbíróság Ügyfélsegítő ugyfelsegitohszob@hszob.birosag.hu

Püspökladányi Járásbíróság Ügyfélsegítő ugyfelsegitopladany@pladany.birosag.hu

A bíróságok épületébe a továbbra is fennálló veszélyhelyzetre tekintettel kizárólag saját tulajdonú egyéni védőeszközt viselve (orrot és szájat eltakaró eszköz – szájmaszk, kendő, sál) lehet belépni. A belépéskor kötelező a kézfertőtlenítő használata, amelyet a Debreceni Törvényszék biztosít az ügyfelek részére.

Az épületben tartózkodás alatt 2 méteres védőtávolság betartása kötelező a személyek között!

A tárgyalótermek előterében, valamint a folyosókon várakozni csak a feltétlenül szükséges időtartamban lehet!

A bíróságok 2020. június 1-től újra tarthatnak tárgyalást, előkészítő és nyilvános ülést mind a polgári és büntető ügyszakban. A járványhelyzettel összefüggő rendelkezésekre tekintettel azonban elsősorban ezeket az eljárási cselekményeket ezután is távmeghallgatás útján kell lefolytatni.

Az idézésre/ értesítésre megjelenő ügyfeleinknek – előzetesen írásban, telefonon vagy elektronikus úton -, az egyéb ügyintézés miatt megjelenő személyenek a bírósági épületbe beléptetése során az alábbiakról kell nyilatkozniuk:

hatósági karantént rendeltek-e el velük vagy családtagjaikkal szemben

a bíróságon való megjelenésüket megelőző 14 napban találkoztak-e fertőzött vagy velük érintkező személlyel.

A járványügyi intézkedések megtartásának érdekében a bíróság a tárgyalásról/előkészítő és nyilvános ülésről a nyilvánosságot indokolt végzésével kizárhatja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.