Bíróság, kalapács

Elkerülheti a bírósági felelősségrevonást a féltékeny polgári férfi

Helyi hírek

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a gyanúsított ellen súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárást 6 hónap időtartamra felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

A polgári férfi 2020. január 18-án megjelent egy nőismerőse házában, majd röviddel utána megérkezett oda a sértett is egy barátjával.

A gyanúsított ekkor a nőismerősével beszélgetett és kérdőre vonta őt, hogy mit keres a lakásán a sértett. A gyanúsított és az asszony között szóváltás alakult ki, miközben a sértett kiment a házból a teraszra. A féltékenységtől feldühödött gyanúsított a lakás konyhájában magához vett egy kést és kiment a teraszra, hogy azzal megijessze a sértettet. A gyanúsított a sértett irányába szúró mozdulatot tett, aki ennek láttán védekezésül a kés felé nyúlt, megpróbálta azt eltolni magától. A gyanúsított ekkor a késsel a sértett jobb kézfejét a hüvelykujja alatt megvágta. A sérülésokozást követően a sértett elszaladt a helyszínről.

A gyanúsított bántalmazása következtében a sértett a jobb kéz hüvelykujj feszítő ínának részleges szakadását szenvedte el, amely 8 napon túl gyógyul, a tényleges gyógytartam 4-6 hét.

A férfi cselekménye súlyos testi sértés bűntettének megállapítására alkalmas, amely 3 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel büntethető.

A gyanúsított a nyomozás során a bűncselekmény elkövetését beismerte, azt megbánta és kérte az ügy közvetítői eljárásra utalását, amelyhez a sértett is hozzájárult.

Tekintettel arra, hogy az eljárás közvetítői eljárásra utalásának törvényi feltételei fennállnak, a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség határozatával a büntetőeljárást 6 hónap időtartamra felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. Amennyiben a közvetítői eljárás a gyanúsított és a sértett között eredményesen zárul, a járási ügyészség a büntetőeljárást meg fogja szüntetni.