Megússza a börtönt a derecskei zaklató férj, mert az asszony megbocsátott neki

Helyi hírek

A Püspökladányi Járási Ügyészség a derecskei férfi ellen zaklatás vétsége miatt indult ügyben az eljárást 1 év időtartamra felfüggesztette.

A vádlott és a sértett házastársak, azonban kapcsolatuk megromlott és a nő 2018. év során elköltözött a férfitól.

A férj nem tudta elfogadni a házasságuk megromlását és azt, hogy felesége elköltözött tőle, ezért 2018. november 30-a és 2019. január 1-je közötti időszakban mobiltelefonon összesen 1017 alkalommal éjjel-nappal hívogatta.

Ezzel a sértettet rendszeresen, kitartóan háborgatta, mindennapi életébe önkényesen beavatkozott.

Az asszony az eljárás során a férje ellen zaklatás vétsége miatt joghatályos magánindítványt terjesztett elő, kérte a férfi büntetőjogi felelősségre vonását.

A férj magatartásával megvalósította a házastárs sérelmére elkövetett zaklatás vétségét, amely 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A férfi a bűncselekmény elkövetését teljes körűen beismerte, bocsánatot kért a nőtől, aki ezt elfogadta, majd a későbbiekben vissza is költözött férjéhez.

Tekintettel a vádlott által elkövetett bűncselekmény jellegére, tárgyi súlyára, a vádlott és a sértett közötti kapcsolat rendeződésére, a Püspökladányi Járási Ügyészség határozattal rendelkezett az eljárás feltételes ügyészi felfüggesztéséről 1 év időtartamra, mivel a férfi jövőbeni magatartása folytán az eljárás megszüntetése várható.

Amennyiben az eljárás felfüggesztésének időtartama eredményesen letelik, abban az esetben az ügyészség a férfi ellen indult büntetőeljárást meg fogja szüntetni.