Választási balhék: lökdöstek egy jobbikos jelöltet, megvertek egy újságírót

Helyi hírek Ország

Gyimesi Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselője és a vele tartó ATV-s riporter próbált arról érdeklődni az önkormányzat Pécs-meszesi irodájában, hogy milyen alapon van vasárnap ételcsomag osztás, mert feltűnt nekik, hogy a helyiek azzal a kezükben távoznak onnan.

A Pécsi Stop információi szerint, Gyimesit, amikor be akart menni az irodába, az ott levők falhoz nyomták, míg az ATV riporterét, pedig bántalmazták, a kamerát a kezéből kicsavarták.

Gyimesi Gábor a hvg.hu érdeklődésére elmondta, hogy arról akart érdeklődni, hogy vasárnap miért van nyitva az önkormányzat irodája. Neki azt mondták, hogy egy egyesület bérelte ki, az ételcsomagot pedig azoknak osztják, akik egy tanfolyamot sikeresen elvégeztek. A csomagban egyébként étolaj és némi tartós élelmiszer volt található.

A képviselő azt is elmondta, hogy amikor megpróbált bejutni az irodába akkor szabadultak el az indulatok, a riportert meg is ütötték. A kiérkező rendőrök neki azt mondták, hogy nem történt választási csalás, de Gyimesi szerint egy névsor alapján kapták a helyiek a csomagot. Hozzátette, természetesen megteszik a feljelentést.

A Pécsi Stop elérte az ATV-s kollégát, ő azt mondta, hogy hátba vágták, a kamerájában pedig 100 ezer forint feletti kár keletkezett. Az is kiderült, hogy a Biokom (a pécsi városüzemeltetésért felelős cég) irodánál történt mindez.