Különleges programokkal, kedvezményekkel várja vendégeit ezen a héten a debreceni állatkert

Helyi hírek

1931 óta minden évben Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének emléknapján, október 4-én ünnepeljük az állatok világnapját, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az állatok jólétének és védelmének fontosságára. E jeles nap alkalmából a debreceni állatkert hagyományosan egész héten – szeptember 30-tól egészen október 6-ig – tematikus foglalkozásokkal, állatbemutatókkal és kedvezményekkel várja az érdeklődő óvodás és iskolás csoportokat, mivel ebben az időszakban kiemelt hangsúlyt szeretne helyezni a környezeti nevelésre.

Az állatok hetén látogatható zoopedagógiai foglalkozások mind a gyermekeknek, mind a pedagógusoknak remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljenek az állatkert lakóival, és hogy interaktív, játékos keretek között bővítsék velük a kapcsolatos tudásukat.

Az átfogó szemlélet jegyében az intézmény zoopedagógusa és állatgondozói nemcsak az egzotikus állatokat mutatják majd be nekik, hanem a felelős állattartás alapjait is megismertetik velük.

A hét koronázásaként október 5-én és 6-án, szombaton és vasárnap az intézmény és meghívott vendégei egész nap színes programkavalkáddal, többek között kézműves foglalkozásokkal, ismeretterjesztő előadásokkal és állati találkozásokkal várják majd az érdeklődő családokat és gyermekeket.

A jeles nap alkalmából szeptember 30. és október 6. között az óvodás és általános iskolás csoportok kedvezményes, 600 Ft/fős áron látogathatnak el az állatkertbe és vehetnek részt valamennyi programon; emellett 10 fő után egy kísérő ingyenesen, a további kísérők pedig a fenti, csoportos jegyáron tarthatnak velük.