Újabb zivatarok csaphatnak le Hajdú-Biharra, felhőszakadásra is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Helyi hírek

Több megyében továbbra is zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a zivatarveszély miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

A fővárosban, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a felhőszakadás veszélye miatt szintén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Azt írták: a Dunától keletre, illetve a Dunántúl északkeleti részén néhol zivatar előfordulhat. A hajnali, reggeli órákra egyre inkább keleten, északkeleten van esély még egy-egy előfordulására. Az intenzív záporokat vagy zivatart éjfélig a Dunántúlon és a Dunántúl északkeleti részén helyenként, majd hajnalig egyre inkább csak északon, reggelig északkeleten egy-egy helyen kísérheti felhőszakadás.

Az ország északi megyéiben csütörtök reggelig nagyobb területen 20 milliméter feletti csapadék hullhat területi átlagban a záporos csapadékból.

Csütörtökön napközben előreláthatólag délutánig, estig a délkeleti megyékben alakulhat ki helyenként zivatar, viharos szél és kisebb méretű jég.