Átszakította a sorompót a figyelmetlen sofőr

Helyi hírek Ország

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy vasúti átjáróban a leengedett sorompónak nekihajtott és a síneken állt meg.

A vádlott 2018. november 16-án délelőtt 10:45 perc körüli időben személygépkocsival közlekedett Egyek felől Ohat település irányába. A járműben utasként tartózkodott a vádlott felesége.

A fenti helyen és időpontban kedvező időjárási és fényviszonyok uralkodtak, alig volt forgalom, a közút száraz volt.

A vádlott haladása során megközelítette a vasút-közúti átjárót, azonban nagyfokú figyelmetlensége folytán későn észlelte, hogy lezárt állapotban van. Sebességét erőteljesen csökkentette, azonban ennek ellenére a sorompónak nekihajtott, azt megrongálva a vasúti sínen állt meg.

A helyszínen sorompókezelő dolgozott, ezért észlelve az eseményt még a közeledő személyvonat megérkezése előtt gyorsan felnyitotta a lezárt sorompót, így a vádlott az autóval onnan ki tudott haladni, azonban rövid várakozást követően elhajtott a helyszínről.

A vádlott KRESZ szabályszegése következtében személyi sérülés nem történt, azonban magatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján, büntetővégzésben közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.