10 éves a Méltóság mezeje program Debrecenben

Helyi hírek

A jubileumi év apropóján 2017. április 3-án megnyitja kapuit a Méltóság Hete című rendezvénysorozat. A többezres tömegeket megmozgató Nárcisz Futófesztivált, 18 debreceni és számos hajdú-bihar megyei partnerintézményt, nagy sikerű irodalmi és kreatív pályázatot, a tradicionális nárcisz ültetést és a debreceni Hospice-Palliatív Terápiás Osztály létrejöttében való aktív közreműködést is magáénak tudhatja az a mentális, szemléletformáló program, mely 10 éve indult Debrecenben, Méltóság Mezeje címmel és több százezer embert szólított meg.

„A Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében elindított Méltóság Mezeje szemléletformáló program a gondoskodásra nevelést tűzte zászlajára és azt hangsúlyozza, hogy az élet minden perce értékes. A sárga nárcisz szimbolikáján keresztül szakemberekkel évek óta közösen dolgozunk azon, hogy minél többen ismerjék meg a hospice és palliatív szemlélet lényegét; az elkísérés, az elengedés folyamatának szomorú és felemelő érzését. Az elmúlt tízéves munka legjelentősebb eredménye a fekvőbeteg szakellátási osztály létrehozása a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben, valamint az otthonápolási háttér elérhetőségének biztosítása. Jövőbeni célunk a debreceni hospice ellátás támogatása, az önkéntes és egyéb képzések, továbbá nemzetközi és hazai konferenciák szervezése, valamint adománygyűjtési tevékenység elindítása. Az emberi méltóság iránti tisztelet mindannyiunkat kötelez.” – fogalmazott Porkoláb Gyöngyi, a program vezetője, a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A jubileumi év apropóján 2017. április 3-án megnyitja kapuit a Méltóság Hete c. rendezvénysorozat, mely az emberi méltóság témakörére építve, szakmai programokkal, színházi és bábszínházi előadással, filmvetítéssel, koncerttel és fotótárlattal is várja az érdeklődőket április 9-ig, Debrecen több helyszínén a mellékelt programajánló szerint.

Még több információ:

https://www.facebook.com/hospicedebrecen/?ref=bookmarks

https://www.facebook.com/events/1918329538396778/

www.debrecenihospicehaz.hu