Így ünnepelt Debrecen március 15-én

Helyi hírek

Március 15. a magyarok szabadságvágyának szimbóluma – mondta Pósán László ünnepi beszédében.

Hagyományosan az országzászló felvonásával kezdődött a debreceni megemlékezés, majd a Petőfi szobornál folytatódott az ünnepség.

Hazám, hazám… címmel a cívisváros főterén 11 órakor kezdődött az ünnepi megemlékezés és koszorúzás. Az ünnepi műsorban többek között a Csokonai Színház művészei, az Ady Endre Gimnázium diákjai és a Debreceni Hajdú Táncegyüttes táncosai működtek közre.

Az ünnepi műsort követően Pósán László országgyűlési képviselő lépett a mikrofonhoz. Semmi sem fontosabb, mint az emlékezet – így kezdte beszédét, és hangsúlyozta, március 15. szimbólum, a magyarok szabadságvágyának, bátorságának, polgári fejlődés iránt elkötelezettségének szimbóluma.

– Mi itt, Debrecenben ismerjük az összefogás erejét – mondta a politikus. – Merünk nagyokat álmodni és igyekszünk azokat valóra is váltani tégláról téglára. Debrecen újból megpályázza Európa Kulturális Fővárosának címét. Ez a bátorság jellemezte a márciusi ifjakat, az első felelős magyar kormányt is, ez a lelkület él tovább Debrecenben. Ez tette régen és ma is a legmagyarabb várossá, a nemzet egészének szellemi fővárosává Debrecent. Isten áldja Debrecent és Magyarországot

– mondta Pósán László kormánypárti országgyűlési képviselő.