Debreceni rászoruló családok számára gyűjtenek

Helyi hírek

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO Rómában ülésező konferenciája 1979-ben magyar határozati javaslat alapján nyilvánította világélelmezési napnak október 16-át.

A szervezet feladata a tagállamok táplálkozási és életszínvonalának emelése az élelmiszerek és mezőgazdasági termékek termelésének és hatékony nemzetközi elosztásának segítségével. A magyar kezdeményezés szerint a Magyarországon szokásos aratás kezdetén, Péter-Pál napján lett volna, végül a FAO születésnapját választották. A fejlődő országok kérésére ez a nap nem az aratásról, hanem az éhínség elleni küzdelemről szól.

A Debreceni Karitatív Testület tagszervezetei, valamint a Debreceni Élelmiszermentő Hálózat 2016. október 5. és 26-a között gyűjtést szervezett, melynek kiemelt fontosságú és ötletadó napja az október 16-ai világnap.

A debreceni Kishegyesi úti TESCO-ban szervezett folyamatos gyűjtéshez csatlakoztak a Debreceni Szakképzési Centrum tagintézményei is, ahol családok és az oktatási intézmények pedagógusai segíthetnek a debreceni rászoruló családokon.